Czyszczenie elewacji, fasad budynków Poznań

Chcesz zamówić profesjonalne czyszczenie elewacji w Poznaniu lub okolicach? Zapraszamy serdecznie do kontaktu z naszą firmą. Do naszych zadań należy kompleksowe mycie elewacji przy użyciu specjalnych i wysokojakościowych środków czyszczących.

Osoby prywatne, instytucje publiczne, firmy i inne podmioty zlecają nam od lat czyszczenie elewacji w Poznaniu. Nowoczesny i specjalistyczny sprzęt ułatwia zrealizowanie nawet najtrudniejszego zadań. Sadza, glony, porosty, mchy itp. powodują różnego rodzaju zabrudzenia na budynkach. Szczególnie podatny na nie jest tynk akrylowy, który wyróżnia porowata struktura. Samodzielne działanie w celu usunięcia powyższych defektów nie jest prostą i łatwą sprawą. Jednak mycie fasad wykonywane przez profesjonalistów przy użyciu specjalistycznej chemii i odpowiedniego sprzętu (w tym do piaskowania) jest skuteczną metodą na pozbycie się zabrudzeń. Klienci zyskują wówczas czyste elewacje, które estetycznie się prezentują.

Mycie fasad budynku i elewacji

Nie da się ukryć, że fasada jest tym elementem wykończenia budynku, który dość często i szybko się brudzi. Deszcz, kurz, pył i inne zanieczyszczenia, które znajdują się w powietrzu, osiadają na tynku. Bardzo często dotyczy to powłok wykonanych z akrylu, który jest materiałem chropowatym. Konieczne jest zatem dokładnie czyszczenie elewacji.

Do usuwania brudu wykorzystujemy nowoczesny sprzęt, głównie korzystamy z myjek ciśnieniowych, dzięki którym bardzo łatwo można pozbyć się kurzu i pyłu. Ponadto używamy preparatów sprawdzonych, przeznaczonych to tego typu prac i pochodzących od znanych producentów. Co więcej, po skończonych czynnościach nakładamy impregnat, który zmniejsza porowatość struktury tynku i dzięki temu brud o wiele wolniej w niego wsiąka.

Podejmujemy się czyszczenia zewnętrznych części m.in. kamienic, bloków, domów jednorodzinnych, w tym także okien. Mamy wieloletnie doświadczenie w tym zakresie, a każde zlecenie realizujemy z najwyższą dbałością o detale. Indywidualnie wyceniamy wszystkie świadczone usługi.

Czyszczenie elewacji Poznań

Zalecamy korzystanie z regularnego mycia i piaskowania fasad, dzięki czemu elewacje zawsze będą wyglądać świeżo.

Piaskowanie elewacji

Procesem technologicznym, który polega na czyszczeniu za pomocą kierunkowego silnego strumienia sprężonego powietrza np. z drobnym piaskiem kwarcowym lub innymi twardymi ścierniwami jest piaskowanie – usługa oferowana przez naszą firmę. Stanowi ono jeden z etapów konserwacji elewacji, która nieodświeżana staje się z czasem oraz bardziej zabrudzona. Jest to więc najlepszy sposób na jej doczyszczenie. Podczas tego zabiegu znikają m.in. resztki błota, przyklejony piach, a mur wygląda jak nowy.

Piaskowanie fasady pozwala na skuteczne oczyszczenie nawet nierównych powierzchni – bez problemu usuwa brud z trudno dostępnych miejsc i zakamarków. Może być wykonywane na sucho lub na mokro. Zarówno technikę, jak i rodzaj materiałów dopasowujemy do rodzaju powierzchni, która ma być czyszczona.

Odświeżanie elewacji tą metodą warto powierzyć firmie specjalizującej się w piaskowaniu takiej jak nasza. Mamy potrzebny sprzęt oraz doświadczenie w realizacji usług związanych z myciem fasady na różnych obiektach.

Mycie okien na wysokościach

Alpinistyczne mycie okien w obiektach firmowych oraz mieszkalnych na terenie Poznania to kolejna z naszych propozycji. Mamy wszelkie niezbędne uprawnienia oraz kwalifikacje to wykonywania tych czynności na wysokościach. Wykonujemy czyszczenie szyb i innych przeszkleń zarówno mało, jak i wielkopowierzchniowych. Używamy do tego specjalistycznego sprzętu takiego jak np. wysięgniki, profesjonalnych narzędzi oraz sprawdzonych środków czystości. Wszelkie zabrudzenia usuwamy szybko i precyzyjnie, skutecznie pozbywamy się z okien nawet zaschniętych resztek klejów, zapraw czy farb. Zwracamy szczególną uwagę na zapewnienie bezpieczeństwa w miejscu swojej pracy.

Warto zdecydować się na usługi mycia i czyszczenia elewacji. Z naszych usług korzystają zarówno osoby prywatne, firmy, jak i instytucje publiczne, spółdzielnie mieszkaniowe. Szukasz specjalistów myjących okna i elewacje na wysokościach w Poznaniu? Właśnie ich znalazłeś! Podejmujemy się nawet najbardziej nietypowych i trudnych zleceń na czyszczenie. Pomożemy Ci rozwiązać problem zachowania czystości na wyższych kondygnacjach biurowców, apartamentów i innych obiektów, wykonując np. piaskowanie fasady.