Maszynowe czyszczenie posadzek Poznań

1. 1.  Kiedy warto wykonać maszynowe mycie?
  2. 2. Czym jest polimeryzacja

Posadzki, ze względu na charakter obiektów, w których się znajdują, są wyjątkowo narażone na zabrudzenia. Dysponujemy nowoczesny i specjalistycznym sprzętem, przeznaczonym do profesjonalnego czyszczenia posadzek. Dzięki dobraniu odpowiednich środków chemicznych do rodzaju powierzchni możemy uzyskać pożądany efekt.

Oferujemy maszynowe czyszczenie posadzek w Poznaniu:

• – w obiektach handlowych (markety, sklepy, galerie)
  • – w obiektach magazynowych i garażowych
  • – w obiektach mieszkaniowych
  • – w obiektach użyteczności publicznej

Z posadzek skutecznie usuwamy poprzez mycie:

• – zabrudzenia powstałe w wyniku codziennego użytkowania
  • – zabrudzenia po olejach i smarach
  • – plamy po klejach, betonie i farbach
  • – ślady opon samochodowych
  • – kurz, pył, sól drogowa

Czyszczenie Poznań

Maszynowe mycie posadzki – kiedy warto je wykonać?

Codzienne użytkowanie podłóg sprzyja nie tylko pojawianiu się zabrudzeń, ale i zarysowań. W efekcie posadzki tracą swój pierwotny blask, który jednak można przywrócić, decydując się na nasze usługi mycia maszynowego. Ten profesjonalnie wykonany zabieg pozwala też przedłużyć ich żywotność oraz zapewnia bezpieczeństwo podczas pracy.

Proces maszynowego czyszczenia posadzek przebiega wieloetapowo i zaczyna się od dokładnego usunięcia z powierzchni wszystkich drobnych zanieczyszczeń takich jak np. pył czy piasek. W następnym kroku używamy odpowiednio dobranego do rodzaju powierzchni środka chemicznego, który nanosimy, wykorzystując specjalne opryskiwacze lub szorowarki. Zabrudzenia z trudno dostępnych miejsc usuwane są ręcznie. Później wszelkie zanieczyszczenia zbiera specjalny odkurzacz lub automat szorująco–zbierający. Ostatecznym etapem jest dokładne przemycie podłoża.

Czysta i zadbana podłoga ma pozytywny wpływ na wizerunek firmy, jest jej wizytówką. Dlatego maszynowe czyszczenie posadzek na terenie Poznania warto powierzyć wyspecjalizowanej firmie takiej jak nasza. Wszystkim klientom zalecamy regularne wykonywanie zabiegu, jakim jest mycie podłóg.

Polimeryzacja – zabezpieczanie podłóg

Powłoki polimerowe stanowią doskonałe zabezpieczenie posadzek, szczególnie tych wykonanych z materiałów sztucznych, jak np. PCV. Polimery tworzą twardą ochronną warstwę, która chroni podłogę przed działaniem czynników takich jak: silne substancje chemiczne, plamy z kawy, piasek. W trakcie codziennej eksploatacji to one są ścierane z podłóg, dzięki czemu materiał, z którego wykonana jest posadzka, uzyskuje dłuższą żywotność.

Dzięki zastosowaniu tych nowoczesnych metod maszynowego czyszczenia i konserwacji w Poznaniu – posadzki będą właściwie zabezpieczone i przedłużą swoją żywotność.