Czyszczenie kostki brukowej Poznań

Szukasz odpowiedniej firmy, która pomoże Ci uporać się z problemem brudnej kostki brukowej? Mycie tych elementów zabudowy terenu wcale nie jest aż tak łatwe i szybkie, gdyż konieczne jest, m.in. użycie specjalnych środków. Do naszych zadań należy fachowe i rzetelne czyszczenie kostki brukowej. Usługi wykonujemy w Poznaniu i w okolicach tego miasta.

Wszelkie trudne do usunięcia zabrudzenia powstałe na kostce brukowej mogą usunąć specjaliści pracujący w naszej formie. Proponujemy profesjonalne czyszczenie kostki brukowej przy wykorzystaniu specjalistycznego sprzętu oraz myjących środków chemicznych. Smary, oleje, resztki zapraw budowlanych po remontach, ślady opon samochodowych, zacieki to przykładowe zanieczyszczenia, jakie często pojawiają się na kostce brukowej. Najbardziej uciążliwe są wykwity roślinne typu glony, porosty, mech i inne chwasty. Każdy z tych problemów trzeba umiejętnie usunąć. Potrzebna jest wiedza na temat tego, jak dostosować odpowiednie preparaty oraz jak przeprowadzić mycie, aby było skuteczne. Dlatego to zadanie najlepiej powierzyć firmie takiej jak nasza, która świadczy usługi czyszczenia kostki brukowej w Poznaniu. Korzystamy m.in. ze specjalistycznej myjki do kostki brukowej oraz certyfikowanych preparatów. Proponujemy także usługi mycia tarasów!

Czyszczenie kostki brukowej Poznań

Mycie kostki brukowej Poznań

Zabieg czyszczenia i mycia kostki brukowej proponujemy zarówno klientom prywatnym, jak i firmom oraz spółdzielniom mieszkaniowym z Poznania. Brud pojawiający się na wykonanym z niej podłożu jest powszechnym problemem i nie zawsze wystarczy tylko woda do tego, aby go usunąć. Co więcej, jeśli problemu nie rozwiąże się za pomocą specjalistycznych środków i odpowiednich urządzeń, szybko powróci. Dlatego samodzielnie podejmowanie próby wyczyszczenia najczęściej przynoszą krótkotrwały efekt.

Po umyciu kostki brukowej ważna jest impregnacja, która pozwala na dłużej zachować jej estetyczny wygląd. Jest ona bowiem dodatkowo zabezpieczona przed zabrudzeniem oraz wnikaniem cząsteczek brudu w głębsze struktury materiału. Stosujemy do tego środki skuteczne i bezpieczne dla środowiska.

Zlecane prace wyceniamy indywidualnie, ponieważ ostateczny koszt uzależniony jest m.in. od rodzaju i ilości wykorzystanych preparatów czy metody usuwania zabrudzeń. Jeśli chcesz cieszyć się jak najdłużej czystą kostką brukową, zleć nam jej czyszczenie! Przywrócisz jej pierwotny blask i na dłużej zachowasz piękny wygląd.

Mycie tarasów Poznań

W naszej ofercie znajduje się także mycie i czyszczenie tarasów każdego rodzaju:

– wyłożonych płytkami, gresem, drewnem, kostką brukową,

– ryflowanych czy kompozytowych,

– powierzchni betonowych, kamiennych, marmurowych, przemysłowych.

Usuwamy zabrudzenia różnego pochodzenia, zanieczyszczenia przemysłowe oraz środowiskowe. Likwidujemy wykwity roślinne, pleśń czy zagrzybienie powstające na tarasach. Zajmujemy się tym od wielu lat i dysponujemy niezbędnym sprzętem takim jak np. myjka wysokociśnieniowa, szorowarka. Najczęściej czyścimy powierzchnię wodą pod wysokim ciśnieniem oraz parą wodną. Korzystamy również z odpowiednich środków myjących i preparatów pielęgnujących.

Czyszczenie tarasów

Prace związane z czyszczeniem kostki brukowej oraz tarasów wykonujemy w Poznaniu m.in. w:

– domach i mieszkaniach prywatnych,

– obiektach użyteczności publicznej,

– biurowcach,

– halach przemysłowych,

– zakładach pracy.

Nie ma dla nas znaczenia metraż – bez trudu zrealizujemy każde zlecenie na mycie.

Całkowity koszt usługi zależy m.in. od powierzchni, rodzaju nawierzchni oraz typu zabrudzeń. Jeśli zajmujemy się czyszczeniem tarasów położonych na piętrze, odpowiednio zabezpieczamy je przed zalaniem sąsiadów.

Kiedy warto wykonać czyszczenie kostki brukowej?

Najodpowiedniejszych czasem, aby zlecić czyszczenie kostki brukowej, jest oczywiście wiosna oraz jesień. Pierwsze mycie kostki brukowej warto zlecić zaraz po ustąpieniu ostatnich mrozów. Zalegające na ziemi sól drogowa, piasek, błoto są bardzo często pozostałościami po zimie. Jeżeli bruk nie zostanie odpowiednio wyczyszczony i zaimpregnowany, może niszczyć się jego powierzchnia, co w efekcie staje się powodem do wymiany nawierzchni i generuje kolejne koszty.

Zlecając naszej firmie kompleksowe czyszczenie kostki brukowej, masz pewność, że prace te zostaną przeprowadzone w sposób fachowy i rzetelny. Jeśli interesują Cię tego typu usługi porządkowe realizowane w województwie wielkopolskim, skontaktuj się z nami, a wykonamy mycie kostki brukowej. Poznań i okolice są terenami obsługiwanymi przez nasze przedsiębiorstwo porządkowe..